Monday, February 21, 2011

HUDUH ITEW TETAP HUDUSSS!!

dari topic kechantikkan..sekarang kite beralih arah ke topik kehodohan yer adik-adik...(tengok wana font aku letak wana apew???wana pon hudus kan??eeeiyeww sangat~
 ni bukan la nak kutuk sesape...tapi nak kutuk diri sendiri....Bukan la nak kutuk diri sendiri hudusss..ko gilow!!!! cuantik kot aku ni.....maksud saye cuantik la de mata,idung mulut bagai....


TAPI NAK KUTUK BELOG NI....aku salah tekan kot.....hambek background jadi huduss sangat....
Nak memperbaikinya tapi dah lewat malam...
Soooooooooooooooooooooooo (jerit ala2 dalam gua)....I REDHO JE UOLSS...
tengokla..lau sok o lusa free nak wat cechantik...dan update pasai aktiviti jadi costume designer....=P

k babai dulu....mumu uolss~

Saturday, February 19, 2011

feeling princess cinderella ku seruuuuu ru ru ru ru ru !!!

Hambekkk..tajuk entry mau makan penampor mahupun dibenci oleh kaum sejenis sajork..kikikiki

TAPI 

 kenapa???

menagapa????

apekah???

ku berfikir sebegini rupa..... 
* teng teng teng *
yakni

Sebab dok mengompiuskan diri pilih baju dinner utuk diri sendirik......hehhehehe....
kene pilih kasi ummmmpppphhhhhh punyer....(kekunon)
Cause this will be my last dinner with my beloved cohort friends....ececehh~ dan2 omputeh (kate nak feeling cinderella kan)
Tema dinner organizer kate...
vogue mak hayem  +  elegant diva mencapup ala-ala cam pi oscar or academy award katenya.
hmmmmm...So aku assume macam gaun omputih khawen yang vogie de vass la kot....
Ni antara gaun-gaun yang menjadi igauan minda sanubari wanita aku.......zasss...

TENGOK JANGAN KELIP OCCAY!!!!
*sebab semua macam haruslah dipakai kalau anda gades yang berperasaan nak jadi princess*

Saje intro gambau ilustrasi pensel yakni nak create elemen suspen yang xberapa nak suspen
TAPI CUANTIX LA GOWN NI
*SUKE-SUKE*

Aku ade gak feeling nak perasan comey di hari kejadian nanti so cam tersuker lak gown hello kitty ni..
COMEY MOMEY KAN!!!!!!
SILA SETUJU!!!
Tapi cam nak mati lau pakai gown ni...
Mati kena bahan tujuh keturunan aku nanti.
So pasrah je tarak boleh pakai...
*nanges hello kitty..meow-meow T_T*

Suker dress ni sebab kaler pastel...
Tertarik mak nox!!

PALING SUKER BAJU NI!!!(baju tiga dari kiri taw)
Tapi lau nak beli mahai benau nyer...
Lain la kalau aku tetibe terkawen ngan putera raja kan.
Neway baju-baju rekaan Elie Saab memang cuantix kan puan-puan
YEAYYYY!!nak beli dalam mimpi nanti...

Wahhhh semua cuantix dipakai oleh mereka tapi bukan kat badan aku yg terlebey soda bikarbornat ni
NANGES LAJU-LAJU
minat habih la....
Baju miley cyrus tu kalau aku pakai mau macam sarong kulit kepah kat badan aku kot.
Penelope Cruzz memang mantops...curvylicious....if ak pakai gown ni rase leh cuantik cam die jew (compiden).
Sarah jessica parker nyer baju kalau pakai rase leh la feeling sexxay....hehhehhe...
Tapi kan kan kan kalau la aku pakai macam xde mende kot...aset tak menyerlah sanagat ;P (refer pic semula)


Gown ni bukan la menjadi pilihan untuk dinner aku
tapi dipercayai oleh diri sendiri bakal menjadi gown perkahwinan aku nanti.
Simple and cuantix sangat.
Mengucap mak mentua aku nanti if pakai cam ni.
TEETTTT...
so kene pilih busana muslimah occay..=)
*utamakn kesopanan*

Last sekali aku rase cam nak jadi macam idol aku lak.
Tak lain dan tak bukan
 QUEEN RANIA
wa minat giler dengan die sejak sekolah rendah lagi .
so jom tengok baju-baju die
*
*
*
*\
Tangkap cintan dengan dress ni and rambut queen rania juga!!!
JELITA SANGAT!!

Nanges tengok wanita cuantix
Sedut kechantikkan sket!!

SETELAH BERFIKIR SECARA RASIONAL NYER.
DIRI SENDIRI PON TAK BERAPA CONFIDENT NAK PAKAI GOWN VOGUE CAM QUEEN RANIA ...
AKHIRNYA KEPUTUSAN DI BUAT!!
Dah jumpa dah gown or dress nak pakai nanti...
tapi compius nak pilih yang mane satu....
so tengok kat bawah ni...
 Hehehehehe...tak ade makne nyer nak pilih ala-ala omputeh tu..sebab iklim mesia hangat kot and gi pon gown-gown kat atas tadi sexay u'ols..
So pilih jubah sudaa... cuantix dan bersopan santun taw...Ni baru leh jadi pilihan mak mentua 
Motif suker jubah ni sebab wana pink comey and garis lurus kat depan boleh mengakibatkan ilusi kurus terjadi.
Yang ni pon berkenan gak....HAmbekk baju kelawaq terus aku pilih.Jauh tersasar dari objektif asal nak beli gown ala-ala omputeh....beli setakat yang mampu dan bersesuaian sudah la kan...
ni cuantix tapi takut nanti pakai terserlah lak aset corak kat dada tu...hehhehee...

HELP ME TO CHOOSE!!!!PLEASE!!!!

Sat tak habis lagi...
Ade lagi...
 Wei comey momey tak??
Kiut miut tak??
Rase geram nak cubit tak??

Skirt ni bukan la bakal di pakai oleh aku yer..
Tapi oleh....

NUR RANIA ALEESYA BINTI PAPA

(bakal anak popuan aku yang tak tahu bile muncul :D)
nama anak pon nak same ngan queen rani jugeks..hmmm~
Tak sabar nak deco die.
Hope one day ade baby gal yang leh wat kawan main make-up-make up dan wat decoratioan ala-ala pokok krismas!!
*Amin*
.Harap doa dimakbulkan.



Sunday, February 6, 2011

heppi hafter makan prosperity burger

Before cite panjang  meh intro dulu...
wa kasik intro baik punya................=)

tadi baru makan...Yummy!!......kentang lingkaran track formula 1 yang selalu menjelma dalam tidur lena ku.....;P
TERGUGAT TAHAP KEIMANAN I!!
selaku insan yang suker makan....deBOMMM burger ni
(baru tadik makan..now udoh lapo balik)....


kowang leh ler g terjah restoren pak cik idung merah  MCD berdekatan...

Exculli nak sambung entry hangin aku ...(intro burger bagai tapi content  lain..apekah???)
pasal laki future hubby aku tu....
sowee la lambat update..pas makan makanan sedap2 baru leh update...
yakni power ade kasi tambah lakan...
 cam aku cakap before2 ni...
si die
MEMANG TARAK HENSEM (sore banyak-banyk kali cam dalam gua)
INGINKAN BUKTI
nak tengok gambau???
sudah bersedia??
okayy...
kat bawah ni...


NAHHHHHH........kan tarak hensem......tapi kiuttt weyhhhh,,,,,(sajew-sajew cakap tak hensem yakni nak kurangkan persaingan antara gades-gades diluar sane gitew....tapi macam la kowang xleh nampak kan......tak hensem sangat kan...muke jamboo...so xyah minat la....BIAR BETA SAJORK YANG MINAT!!! bhaaaahahahhahahah....









*PIC from anjelis.com..thanx =)

TERGUGAT  IMAN DARI NAMPAK BURGER McD
so nak jerittt...
I'M LOVIN' YOUUU..YES YOUUU!!


HAMBEKKK!!
Cuantix sangat die ni...lagi cuantix dari aku nox!!
Muke aku amatlah tak bersalah,leh letak pic seblah die lagi...

Confident amat!!!

(even dah pakai riben ala2 fashionista terkemuka tapi si die lagi comey..
nanges T_T)


bile tengok baby and me....
ahooiiyaiii~....
nafsu meronta-ronta nak mintak kapel... gitew....


Sikalang kitaowang stage atas dari kawah bawah dari kapel...kapel mapel....
mau tak die tak angkat tipon wei....msg pon tak balas...
nomot tipon die pon ak tarak....main hentam berangan jew...
usha dari jauh jew kat telibisyen...

tapi tarak pa pa~
bulan julai ni nak ke korea....
mengejar cinta abang Jang aku ni dek non~....

JANG GEUN SUK WAIT FOR ME YA!!

p/s: paling best berangan..*hobbi terbaek aku setakat ni*

ok bye2!!





Friday, February 4, 2011

jiwa meronta-ronta kejiwangan......

salam!!!!!!!
entry kali ni adalah kesinambungan entry jiwang aku...yakni video klip lagu element cinta tak bersyarat....
hambekkkkk.......
malas lah nak sorok2 jiwa kaco ak ni lagi...
so the best solution is...........SPEAK UP!!!!
kire to speak without fear and hesitation la aku ni kan.....ecehhhh ceh cehhhh ceh....~
citer nyer cam ni....
so..cer cite cer citer cer citer.....(background music)....



exculi,aku agak la emo sangat ngan bakal somi ak wei....
SEYESSSSS weiiiiii......

ak tipon.......!!!!!(tanda seru menunjukkan ak tipon juta kali) die tarak angkat....hampehh....(sakit telinga ak dengau bunyi tut tut tut...wat koler ringtone xhapew gak)...

then...saboo jela...
aku message........(xde tande seru ....sbab msg 2 kali jew)
hampeh lagi...xdernyerberbalas  yop~
so nak wat cam ner....??????




aku nak jew g jumpa die kat tempat keje die...
tapi jauh lak kan....
duit lagi....tenaga lagi....
gi pon skang cuti gong xi facai yang sebentar cuma  ......!!!


seyes la kepala aku kasik hangin dalam kerinduan.....
rindu wei....
even muke die tak hensem....
tapi aku tetap jatuh kat die.........

nantikan entry seterusnya.....
aku reveal pasal die ni.....

sebelum akhir kalam
selaku tuan punyer blog ni.....

HARUSLAH AKU INTERPREMKAN DIRI SENDIRI.....

ITU YANG PENTING!!!harap mak laku nox~


Mempersembahkan....(drum rolls)


muke aku..time aku hangin....(yakni HANGIN DALAM SEYUM ;D....lagu senyum ke udara~)
aku yang bertanduk syaithonnirojim bersesuaian ngan tahap hangin monsun Timur Leste aku........
(background setting amatlah kene dengan situasi terkini...yakni
time gong xi gong gong xi ni ya.....Gong xi facai)...
zazzzz layan ...

nantikan episod cinta aku....
adios amigos...

(tidor  dengan muke ketat)

Tuesday, February 1, 2011

Eco-Tourism here I come !!!!!!!(jerit kuat-kuat)

 Tajuk entry tersangat la berbaur semangat dan jiwa meredah hutan belantara~

This time I went to Taman Negara,Pahang with seven of my beloved convent darlings .It was  different occay~this vacation was suggested by cik mimi safra..We had plan this vacation as earlier as three month kot (excelli dah lame..starting from our last vacation...well besala xsabo-sabo nak bercuti.....)...seyesly at first semua cam excited xhengat donia...bile sampai sane...hambekkk ko....barula ingat PACAT HUTAN LA,POCONG HUTAN LA,RIMAU LA,SESAT LA..bla..bla bla........(but don worri be happi...aku selamat   balik dan dapat menulis entry ini dengan jayanye)

We took 3 days and two nights package that cost us only RM230!!!(berbaloi2 kan??)....
 Here are some of the activities in this package~

Day One


Ekpresi muke yang tak menahan!!!(wajah-wajah rombongan cik kiah ke taman negara)

1200 Expected arrival at Kuala Tahan, short briefing and check in accommodation


 kegOOOOmmmbiraan berganda-ganda!!

  masuk bilik harus bergambar dulu( seyes tingat zaman dok hostel)



maafla..pic gegaran skala rektar tsunami pon letak gak...yakni nak pelbagaikan pose dari pelbagai sudut
























well lau check in hotel  motel..pic depan pintu haruslah kan??!!
click untuk tumbesaran taw..then korang leh nampak mate i yang warna unggu kebiruan itu.
Even xmandi pagi tapi wana mate tetaps letopz.....(kekunon nak kaburi mata kawan-kawan gitew;p)
xsempat mandi kot..sampai2 kl sentral from perak terus nak kompol g taman negara..(but i'm not the only one...cik dini n dilah olso) 

1300 Lunch at Floating Restaurant


sampai2 terus terkam wei...lapaq wei(muke ikan jos kebuloq)...package ni mmg besh wei..hangpa leh tambah wei..mak cik sempoi habess wei. xyah bayaq pon if dua tiga kali lauk kasi tambah wei











1430 Free & Easy (time ni kami semua tidoq..letey kot drive....even ak penompang tapi tetop letey uolls..)
1930 Dinner at floating restaurant (xyah upload pic kot...expresi TETOPS ikan jos lapaq)

2030 Taman Negara Video show, Night Jungle Walk & Visit Tahan Hide
(Bring torchlight)


berbekalkan azam dan kekentalan!!

memalam leh lak pose~(tapi seyes taman negara tu hingaq sbb kami kot,unggas pon serams)



salah satu objek yg bercayaha di tengah hutan;P













Day Two

0800 Breakfast at Floating restaurant




tambah kot makan nasi lemak.....kire preparation before nak panjat bukit,redah utan bagai.

0900 Jungle trekking to Bukit Teresek with a wonderful view of Mount Tahan on a Clear 
day Walk on the World’s Longest Hanging Bridge – The Canopy Walkway
Pacuan empat roda yang membawa kami ke Taman Negara...
sYiok kot dok atas tu...AIR-COND SEMulajadi sgt!!

Sesi berfoto Bermula!!!
*jeng jeng jeng*

















































Hutan yang masih terpelihara lagi uolls!!

If datang taman negara x mai tangkap gambaq kat sini..cam xsah la kan.....kire bukti ni!!
P.s:ni la abang guide kitaorang....Pose letoops gak abang ni!!tabikk!!

fokus habes gitew~

Pokok Avatar juniour!!

perghhh lega !!seyes gayat atas conopy tu wei...hgpa mai kene cuba naik....!!

bergambau tanda dah samapai sini!!!hip hip horray!!

Pose sebelum keluaq utan....ehh lupe lak  nak intro kat kowang...kat blakang skali tu..Bukan lah lembaga utan yang sesat ikut kitaowang balik...yakni tu encik firdaus tokey syarikat pelancongan....package ni ambik kat die la!!

If ade duwit leh la dok mutiara taman negara..hotel 5 star kot.....even xdapat tidoq kat sini, bergambau di ats pinggiran tangga pon jadi la nox!!
Motif bergambar??nak feeling orang-orang kayork dok kat sini~
chup??!! anak dara xelok kan dok atas tangga sebab .............................(muke redho....balik mandi bunga kot)
























 1300 Lunch at Floating restaurant


mai taman negara ikan goreng pon aku rasa kentucki !!SEDAPPPP !!ur finger licking good!!! (baca dalam nada iklan KFC)

muke penat keluaq utan!!





























Naik Bot paling berbekas kat hati aku.Mau tak...Bot mati enjin kot on the way nak gi sana....
(pada firasat beta bot rosak xleh lawan arus sungai sebab badan puteri-puteri semua kurus slimriver berdepot debab T_T")

Buluh wat lemang jadi prop tak bersalah

1500 Boat to visit Orang Asli Village. Boat to Rapid Shooting heading towards Trenggan River (prepare to get wet)


eceh~

 orang asli pon buka kasut bila dok atas tikaq...pasai pa la kawan aku cik kucai ni....tak menghormati tuan rumah wei....dah la slipar kaler pink!!!adoooiii...
tapi best jumpa penduduk asli...teruja kot kami!
(dari segi frekuensi peradaban kesopanan...macam kami nampak lebih orang asli dari orang asli kat situ..HINGAQQQ!!.)

umah orang asli semua comey momey blako...kecik molek!!badan macam aku mau runtuh lau dok 3 hari :'(

last pic kat perkampungan orang asli...pasni nak pi mandi sungai plok...
wow wow wes..mesti scary sexay kan......
tunggu.....
zazz~
jeng.......
jeng ...........
jeng.....










































saxxay menjurus kepada scary!!
sexxay kemende...24/7 kene pakai baju oren ni....(UTAMAKAN KESELAMATAN*tetibe*)





























1930 Dinner at Floating restaurant (paling best dinner malam ni...tomyam berasap..Tq mak cik ;) )
2030 Free & Easy (Optional activity-Night River/Jungle Safari @Rm40/pax)

Day Three

0800 Breakfast at Floating Restaurant


our last breakfast here...sedey..:'(

































Free & Easy
1100 Check out
pic depan kedai cenderahati...nak beli ulaq ni mahai wei...so fridge magnet sudaa....




























End Tour and Bye2..................








but this does not end here... oleh kerana kami ni kumpolan kuat makan..so,kami sebulat sore nak lunch kat temerloh....restoren pilihan adalah...jeng jeng jeng........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hehehee..pic ni saje intro ke destinasi seterusnya(giler nak lunch sini..mahai bebenor)

tempat kejadian yg sebenar:::TADAA~restoren pok cik janggut putih menjadi pojaan hati(model-model mempromosikannya dengan senyuman darlie)



pastu kami g BUkit Tinggi
tak lain dan tak bukan
NAK
BERGAMBAU
































occay chiow sin chee~
 tq 4 reading =)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...