Thursday, March 17, 2011

LATA BELATAN,TERENGGANU

Hello u'olss..
Hari ni ni nak cite pasal bercutian bersama kengkawan ke air terjun.
Ni la percutian bersama ngan kengkawan sempena tahun 2011 ni.
Huhu..sori baru nak update coz external baru jumpa..aduss.

Ok,sejak duduk kelantan,tak tahu nak lepak mane.If dulu study kat UiTM Shah Alam banyak la tempat nak lepak kan.Tengok wayang la,jenjalan kat mall la....
Ni kat kelantan..KB MALL je ade...TGV,GSC,Big Cinema xde occay....
huhuhuhuhu.........
So,kalau nak lepak weekend2,jenuh la pikiaq idea nak g mane.
Secara konklusi kitaowang berfikir ke tempat yang penuh dengan alam semulajadi...
Ke mana lagi.....
Ke Lata Belantan La...

If dari Kb,perjalanan ambik masa lebey kuarang 2 jam cam tu la...(termasuk masa berhenti gi toilet stesen minyak petronas.hehhhe )
First time g sini..best sangat!!!!Udara bersih lagi nyaman...pepohon menghijau dan ayaq terjun die,mak aii..S.E.J.U.K!!!!!

Ok meh nak intro Pasal this place:-

Lata Belatan ni  terletak didalam Hutan Simpanan Gunung Tebu dalam Daerah Pentadbiran Hutan Terengganu Utara.Ianya merangkumi kawasan seluas 20 hektar dan terletak kira-kira 15 kilometer dari bandar Jertih atau 103 kilometer dari bandar Kuala Terengganu.
Bagi  tujuan keindahan semulajadi, seluruh kawasan dalam kompatmen 49 dan 50 dengan keluasan lebih kurang 403 hektar yang meliputi kawasan hutan lipur ini telah dikekalkan. Hutan lipur telah dimajukan secara berperingkat-peringkat semenjak tahun 1985.

Oh one more thing, ade Gunung Tebu kat sini. Ianya merupakan Gunung yang tertinggi di Negeri Terengganu (1097m dari aras laut). Ia merupakan tarikan utama bagi pendaki-pendaki yang ingin mencabar mental dan fizikal dengan mendaki gunung ini. Lata Belatan juga menawarkan tempat rekreasi terbaik dan selamat bersama keluarga sebab airnya xdalam mane pon...ade la dekat peha aku sajork(note:aku ni ketot,tinggi 155cm je,xleh jadi pramugari...huhuhuu) 

Antara aktiviti yang boleh dilakukan di sini ialah menenangkan fikiran(gitew), berkelah bersama keluarga, berkhemah, menyusuri sungai, jungle trekking atau mendaki gunung. Kadar bayaran bagi perkhidmatan di Hutan Lipur Jabatan Perhutanan Negeri Terengganu RM2 (tapak Perkhemahan), RM5 (bagi pendakian gunung tebu setiap seorang).

Maklumat Lanjut
tentang Penginapan :

Abdul Aziz Bin Jusoh
012-9578075

Azran Abdul Aziz
012-2431578

Lata Belatan, Jabi, 22020 Jerteh,
Besut, Terengganu, Malaysia
Tel: 09-6976110
Gunungteburesort_88@yahoo.com

If nak tahu dengan lebeh detail lagi.Layari website ni yo!

Ni pic kat sane bersama kengkawan yang best(sedey nyer dah last sem after 6 years bersama-sama)
Excited!!!Sorii mak cik ambik pelampung wat prop pengambaran gadis semasa !!yaww~

Pemilihan pelambung kami=)
Leh lak aku pilih Ben 10..hhehhehe

Ade gerai juga kat sini...goreng pisang dan kopok lekor ade!!yeayyyyness!!

Jabatan gantung
Aku semangt nak mandi,sekejap je dah salin baju...kain tola dipegang lagi2..
prepare habis...!!

Baru lepas panjat gunung...heheheh=)

Cak~

Pose rabbit sgt~

Turun 5 kg naik turun tangga kat sini

Bukti penah sampai kat sini...haruslah digambari occay~


Ecehhh~Pengembaran Doreamon dan kawan-kawan.
Maskulin model....hmmm~;P

Yeay!!Post rabbit semakin fofular~
Aku la pelopor nya gitew~


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...